Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Gordon P. Henriksen

Vidende foredrag om lystfiskeri, håndtering af stress og livsglæde.

Gordon P. Henriksen

Passioneret lystfisker kendt fra bl.a. DR og National Geographic

Uforpligtende forespørgsel på Gordon P. Henriksen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Gordon

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

For Gordon P. Henriksen er lystfiskeri langt mere end bare en hobby. Fra Gordon som dreng fangede sin første fisk, kan man roligt sige, at hele hans liv er gået totalt i fisk. Han har skabt sig en unik og succesfuld karriere som selvstændig, hvor han udelukkende arbejder med sin passion – nemlig formidling af lystfiskeri på alle mulige måder.

Gordon forstår at engagere publikum i lystfiskeriet via mange forskellige medier. Han er kendt som radiovært på Fisketegn på Radio24syv samt tv-vært bl.a. fra programmer som Storrygeren og Nak & Æd på DR2, Fiskemissionen på DR Ultra og King Fishers på National Geographic Channel og har skabt sin egen succesfulde programserie på youtube: FISKEguiden.

Gordon har en bachelorgrad i Human Økologi og en kandidatgrad i Miljøbiologi og Kommunikation. Ud over arbejdet som tv- og radiovært har Gordon arbejdet som arrangør af fiskerejser og events og været redaktør på et fiskeblad. Yderligere arbejder Gordon som konsulent for politikere, kommuner og turistråd og rådgiver om bæredygtigt lystfiskeri og lystfisketurisme. Gordon har bl.a. siddet i bestyrelsen for Nationalpark Skjoldungernes Land, som formand for Nationalparkrådet og er meget involveret i indsatser for at sikre miljøet i Danmark.

Desuden er Gordon forfatteren bag bogen “Et liv i fisk” (13. marts 2020).

Se foredrag med Gordon P. Henriksen
Foredrag af Gordon P. Henriksen

Passion og Profession

Man kan da ikke leve af at fiske? – Gu’ kan man så, ville Gordon straks svare. Gordon fortæller i sit foredrag en inspirerende historie om livet, der gik i fisk, om at tro på sig selv og gøre det, man brænder for – uanset hvad andre siger. Om at flytte fokus fra penge og indtægter og i stedet dyrke sine passioner og drømme fuldt ud, og så skal mulighederne nok vise sig. Gordon deler ud af sine erfaringer og underholdende oplevelser fra hele verden krydret med billeder, filmklip og anekdoter og fortællinger om nogle af alle de mennesker, han har mødt, og ting, han har oplevet på sine fisketure.

Gordon er fast overbevist om at arbejde skal være noget, man holder af, og glæder sig til at udfordre folk til at opsøge og skabe et arbejdsliv, der bringer dem lykke og livskvalitet.

Foredrag af Gordon P. Henriksen

Lystfiskeri og stress

Vi arbejder mere og mere, samtidig med at sociale medier og smartphones sørger for, at vi konstant er ”på”. Presset på mennesker og på vores sind har aldrig været større og WHO (World Health Organisation) forudsiger, at stress vil være en af de største sygdomsbyrder i år 2020. Derfor er det afgørende, at vi gør noget aktivt for at forhindre dette og for at sikre vores eget mentale helbred. Og en fisketur kan være en del af svaret. Lystfiskeri kan nemlig være særdeles effektivt til at forhindre stress.

Masser af forskning og erfaringer viser, at tid tilbragt i naturen med aktiviteter såsom lystfiskeri kan være med til at forebygge og ligefrem kurere stress, og værdien af oplevelser i naturen er ekstremt vigtige – ikke bare for individuelle personer men for samfundet som helhed.

I dette foredrag starter Gordon med en kort redegørelse for, hvordan vi påvirkes af stress – og hvorfor og hvordan oplevelser i naturen kan være med til at sikre vores mentale sundhed.

Gordon giver en masse konkrete og gode råd om. hvordan man kan tilrettelægge oplevelser i det fri: På egen hånd, såvel som med familie og venner, og på denne måde øge sin livskvalitet og reducere eller forhindre stress.

Dette foredrag kan alternativt arrangeres ude i det fri eller i forbindelse med en fisketur.

Referencer

Et liv i fisk

Et liv i fisk handler ikke om hvordan man fanger fisk, men mere om hvorfor vi fanger dem: eventyr, oplevelser, fællesskaber, udfordringer, kammeratskaber, mental sundhed og tid til ro og fordybelse. Og ikke mindst muligheden for at få den friskeste, dejligste råvare med hjem til spisebordet.
Der er inspiration til fiskeeventyr rundt omkring i Danmark – ved fjorde og kyster, på søer og på havet – såvel som en masse dejlige opskrifter der kan laves på fisketurene eller hjemme i køkkenet. Størstedelen af opskrifterne er Gordons, men flere af hans fiskekammerater, bl.a. kokkene Simon Jul, Thomas Rode og Francis Cardenau, byder også ind med deres lækkerier. Med Columbus Leths mange inspirerende og flotte fotos er bogen en hyldest til lystfiskerlivet og alt hvad det har at byde på – uanset om man er erfaren fisker eller nybegynder.
Gordon P. Henriksen fangede sin første fisk som syvårig i Lake Butler i Florida. Siden da kan man roligt sige at hans liv er gået i fisk. Han er Danmarks mest kendte lystfisker, og hans selvstændige lystfiskerkarriere inkluderer et hav af radio-og tv-programmer, YouTube-serier, foredrag, events og artikler som har inspireret mange til at komme ud i den danske natur med en fiskestang i hånden.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Forespørg på Gordon P. Henriksen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99