Gå til primært indhold Gå til footeren

Et foredrag med Peter Vuust giver jer:

  • Hvordan musik påvirker hjernen og fremmer samarbejde på arbejdspladsen
  • Musikkens rolle i ledelse og skabelsen af et positivt arbejdsmiljø
  • Musikkens indvirkning på sundhed, trivsel og kognitive funktioner
Peter Vuust foredrag tager blandt andet afsæt i, hvorfor vi har musik? Hvad sker der i hjernen, når I får gåsehud af jeres yndlingsmusik? Hvad bestemmer vores musiksmag? Kan musik øge jeres intelligens? Hvad kan I som leder lære af en jazzmusiker? Hvad er forskellen mellem musik og sprog? Med Peter får man den unikke blanding af jazzmusiker og forsker i verdensklasse.
Læs den fulde profil: Peter Vuust

Send en uforpligtende forspørgsel på Peter Vuust

Foredrag

Peter Vuust foredrag : Fra solo til samspil - et foredrag om ledelse, hjernen og musik

I dette foredrag fortæller hjerneforsker, musiker og leder Peter Vuust – med udgangspunkt i den nyeste forskning og videnskab om hvordan musik påvirker hjernen. Og hvordan denne indsigt kan være særdeles brugbar, hvis man ønsker en arbejdsplads, hvor der er samspil og harmoni mellem kollegaerne. En arbejdsplads med et ”groove”, hvor der skabes resultater og hvor medarbejderne elsker at gå på arbejde. Foredraget baserer sig på bogen af samme titel og lærer deltagerne, at bruge en musikalsk tankegang i ledelse og arbejde. Det forudsætter ingen forhåndskendskab til hverken noder eller synapser- kun at man kan lide musik. Hør f.eks. om hvordan Miles Davis gav sine musikere lige dele frihed og opmærksomhed, eller hvordan the Beatles skiftedes til at stå forrest og bagerst i bandet. På baggrund af sin store indsigt i struktur, opbygning og udførelse i forskelligt musik, tager Peter Vuust deltagerne med på et fantastisk foredrag om musik, ledelse og samarbejde.
Forespørg: Peter Vuust Fra solo til samspil - et foredrag om ledelse, hjernen og musik

Peter Vuust foredrag : Musik på hjernen

Hvad sker der i hjernen, når vi lytter til og udøver musik? Og hvordan påvirker musik os, fysisk og følelsesmæssigt såvel som sprogligt? Peter Vuust tager i dette tankevækkende foredrag afsæt i sin karriere som jazzmusiker og forklarer, hvordan hjernen bearbejder musik og om forskellen på musikeres og ikke-musikeres hjerner. Hjerneforskningen kan fx fortælle os en del om musik som biologisk fænomen. Undersøgelser viser meget overraskende, at musik udløser reaktioner i hjernens belønningssystem. Den menneskelige hjernes belønningssystem gør fx, at vi oplever nydelse, når vi foretager os noget, der er godt for vores overlevelse, som at spise eller have sex. Musik påvirker hjernen på samme måde, selv om musik ikke har en åbenlys værdi for vores overlevelse. I foredraget kommer Peter Vuust også ind på de aktuelle teorier om musikkens evolutionære opståen, forskellen mellem musik og sprog og om hvorvidt musikalsk træning har en afsmittende effekt på børns indlæringsevner generelt. Til slut trækker Peter Vuust også perspektiver til fremtidens forskning i musik og hjerne med nye, forskningsbaserede øvestrategier, musik som præstationsfremmer og øget brug af musik i sundhedsvæsenet.
Forespørg: Peter Vuust Musik på hjernen

Peter Vuust foredrag : Musik på recept

Kan musik helbrede? Og har det en gavnlig virkning på vores intelligens, trivsel og mentale sundhed? Peter Vuust giver i dette foredrag et overblik over de seneste års forskning i sammenhængen mellem musik og intelligens, sundhed og trivsel. Han fortæller bl.a. om musiks virkning på vores smerteopfattelse og om hvorfor Parkinson-patienter har lettere ved at bevæge sig til musik. I foredraget bliver tilhørerne klogere på den nye viden om musik og den musikalske træningseffekt på motorik, intelligens, smerteopfattelse, sindstilstand og søvn. Peter Vuust fokuserer desuden på den øgede brug af musik i klinisk sammenhæng, med afsæt i en ny hvidbog om emnet, udgivet af hans forskergruppe Music In The Brain på Aarhus Universitet.
Forespørg: Peter Vuust Musik på recept

Peter Vuust foredrag : Kreativitet og innovation

I dette foredrag zoomer Peter Vuust ind på kreativitet og innovation, og de grundlæggende forudsætninger for at vi kan tænke på en ny og anderledes måde. Vuust trækker på jazztrompetisten Clark Terrys koncept for, hvordan man bliver en fremragende jazzmusiker: Imitate, Assimilate, Innovate. Det betyder kort fortalt, at man ikke kan tænke nyt, hvis man ikke lærer at ”tænke gammelt” først. Man skal imitere det, der allerede eksisterer. Derefter skal man assimilere det, dvs. få det helt ind under huden. Først når disse to forudsætninger er opfyldt, kan man skabe nyt og innovere på en meningsfuld måde. Slutteligt præsenterer Peter Vuust de syv ”bud” for personlig kreativitet og innovation: tro på dig selv, tænk stort, tænk enkelt, brug andre, stjæl fra andre, spring over hvor gærdet er lavest og øve, øve og øve….
Forespørg: Peter Vuust Kreativitet og innovation

Peter Vuust foredrag : Lytte lære lede – foredrag om ledelse

Hvordan bliver I en god chef? Ifølge Peter Vuust handler det om tre ting: lytte, lære, lede. I skal lytte: træn jeres lydhørhed, vær til stede i situationen og lyt til kritik. I skal lære: talent er ingenting uden træning, vær god til detaljen med glem aldrig de store linjer. I skal lede: I er komponisten, men I skal slippe kontrollen for at få et godt resultat, og I skal kunne improvisere sammen med jeres medarbejdere. Foredraget henvender sig til alle ledere, der ønsker at blive rigtig dygtige til noget – både alene og sammen med andre.
Forespørg: Peter Vuust Lytte lære lede – foredrag om ledelse

Peter Vuust foredrag : Om at øve sig

Øvelse gør mester heddet det gamle ordsprog, og vi ved godt, at vi skal blive ved, hvis vi vil være rigtig dygtig til noget. De færreste ved imidlertid, hvordan man tilrettelægger sin øvning, så man får størst muligt udbytte af sine anstrengelser. Det er hvad dette foredrag handler om: hvordan man øver sig – i at øve sig. Peter Vuust er jazzmusiker, hjerneforsker, marathonløber og golfspiller. I dette foredrag fortæller han om optimale trænings- og øvestrategier og bruger sine mange års erfaring som musiker, musikpædagog, forsker og sportsudøver på højt niveau. Fra hjerneforskningen henter han viden om, hvad der sker med hjernen, når musikere øver sig, og fra idrætsforskningen henter han viden om øveteknikker og tidsforbrug. Desuden præsenterer han undersøgelser af musikstuderende og musikskoleelever, der klart viser, at jo flere timer eleverne øver sig, jo bedre bliver de. Her er forældrenes opbakning, økonomiske status og musikalske baggrund underordnet. Det er timerne med instrumentet, der tæller.
Forespørg: Peter Vuust Om at øve sig

Peter Vuust foredrag : Hvorfor har vi musik? – Menneskets musikalske udvikling

Med afsæt i en biologisk tankegang forklarer Peter Vuust i dette tankevækkende foredrag menneskets musikalske udvikling, og hvordan musikken har haft social betydning, især når det kommer til menneskelige følelser. Musik er ikke bare musik. Det er også et biologisk fænomen, der udløser reaktioner i hjernens belønningscenter. Samtidig synes musik at have en vigtig plads i menneskehedens udviklingshistorie. Man har f.eks. endnu ikke fundet en menneskelig kultur uden musik, og det ældste kendte musikinstrument er 40.00 år gammelt.
Forespørg: Peter Vuust Hvorfor har vi musik? – Menneskets musikalske udvikling

Peter Vuust

Foredrag med en blanding af musik og forskning

Peter Vuust er jazzbassist, hjerneforsker, komponist og orkesterleder. Foruden sin medvirken i flere end 90 pladeindspilninger, heraf seks som orkesterleder, er Peter også professor på både Det Jyske Musikkonservatorium og på Aarhus Universitet. Han er desuden en internationalt anerkendt hjerneforsker og leder af grundforskningscenteret Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet.

Med afsæt i sin brede praktiske og teoretiske viden om musik og hjerne ses han ofte i medierne som ekspert på området. Han er desuden en eftertragtet foredragsholder, der på skarp og underholdende vis formidler sin egen og anden relevant forskning, særligt hos virksomheder, offentlige organisationer, musikskoler, højskoler og gymnasier.

Book Peter Vuust til et spændende foredrag om musikkens forbindelser til hjernen, med afsæt i hans brede praksis som jazzmusiker og hjerneforsker. Bemærk, at alle Peters foredrag kræver adgang til projektor, lyd og klaver.

Send en uforpligtende forspørgsel på Peter Vuust

Brug for hjælp?

Telefon: 35 12 12 99

E-mail: kontakt@forfatterforedrag.dk