Gå til primært indhold Gå til footeren

Mette Villemoes Ponty

Direktør og foredragsholder med fokus på værktøjer til at fremme inklusion og diversitet. Inspirerer organisationer til at bygge stærke, mangfoldige teams.

Topanmeldt!

5.00 ud af 5

3 kundeanmeldelser

Send en uforpligtende forspørgsel på Mette Villemoes Ponty

Eller ring

35 12 12 99

5 ud af 5

1000 gange mange tak for sidst. Det var SPOT ON og vi havde nogle super gode dialoger efterfølgende i salen og i skoven. Du fik SÅ mange roser, både på indhold og måden du præsenterede på - så tænker at vi ikke er helt færdige med at se hinanden - FEDT!Jeg glæder mig meget til at læse din bog, virker helt klart inspirerende lige noget for mig :-)

Tine Høj Nielsen

Grundfos

Læs alle reviews

Et foredrag med Mette Villemoes Ponty giver jer:

  • Indsigter i hvordan egen indstilling kan være en barriere for succes
  • Værktøjer til at fremme inklusion og diversitet i organisationen
  • Forståelse for betydningen af forskellighed og fællesskab i ledelse
Mette Villemoes Pontys foredrag handler om, at al forandring og fokus på resultater, bør begynde virkelig småt; med os selv. Mette har mere end 20 års erfaring med at holde foredrag og workshops for virksomheder, det offentlige, skoler og non-profit organisationer. Med en blanding af humor og egne eksempler fra hverdagen får hun skabt både latter og eftertanke i rummet.
Læs den fulde profil: Mette Villemoes Ponty

Send en uforpligtende forspørgsel på Mette Villemoes Ponty

Foredrag

Christina L. Ottsen og Mette V. Ponty foredrag: Hvis bare alle var som jeg

Et foredrag om udvikling gennem forskellighed og fællesskab Et foredrag om inklusionens anatomi. Hvad er bias, hvem har dem? Find ud af hvad vi kan gøre ved dem og få input til at se din egen rolle, samt små tips til at komme i mål med ægte inklusion. Vi giver dig muligheden for at bringe det bedste frem i dig selv og i andre. Fællesskab på tværs af forskellighed øger trivsel og fremmer bundlinjen i din organisation. Gennem mange års erfaring med relationer i organisationer sætter Mette Villemoes Ponty ’Vi’ i ledelse og Christina Ottsen bruger sin baggrund som psykolog til at bringe bevidsthed om bias og sætte diversitet i spil. Foredraget er en introduktion til metoder og inspiration til jeres videre arbejde med en sund kultur. Formålet er at inspirere til at arbejde med at skabe en inkluderende arbejdsplads, hvor vi alle bliver bedre til at håndtere og sætte pris på den friktion, der er så værdifuld når forskellige perspektiver mødes. Christina og Mette udgør et supert godt mix af teori, forskning og praksis. Foredraget er krydret med humor, videos og små øvelser så deltagerne bliver involveret undervejs. Konkret indeholder foredraget: Etablering af, at bias findes på danske arbejdspladser. Hvordan påvirker bias den menneskelige hjerne. Forskellen på indstilling og adfærd som vej til at løsne op og blive opmærksomme på bias. Blinder vinkler hvor vi fastholder hinanden i bias og ekskluderer nogen uden at vide det. Introduktion af reflektionsøvelser og inklusionsnudge til at øge biasbevidsthed. Små øvelser til at gå hjem og øve dig i at udfordre bias og invitere til inklusion Materialet kan leveres som et foredrag på 75 minutter eller som en miniworkshop på 2 ½ time. Det kan foregå på dansk eller engelsk.
Forespørg : Mette Villemoes Ponty Hvis bare alle var som jeg

Mette Villemoes Ponty foredrag: Den blinde vinkel - lederens største udfordring

Havner du indimellem i situationer, hvor det føles som om, du er omgivet af idioter? Mennesker, der slet ikke forstår alt det gode, du bidrager med, som misforstår og modarbejder dig. Så er der hjælp at hente i foredraget her, der tager afsæt i Mette Villemoes' bog Den blinde vinkel. Foredraget kan ikke udrydde alle idioter på din vej, men følger du Mettes anvisninger, vil der helt klart blive færre af dem. Midlet er den rette indstilling. For sammen med alt det gode vi bidrager med - som mennesker og som ledere - bidrager vi i de fleste situationer også med noget, som vi selv er blinde for. Nemlig vores egen indstilling, som meget vel kan være problemets kerne. Foredraget sætter dig i stand til at spotte din egen andel i problemerne, og anviser veje til at ændre indstilling, så det bliver muligt at gøre noget ved dem. For det begynder med os selv. Nye regler eller ændret adfærd gør det ikke. Ledernes største udfordring ligger i deres indstilling - i forhold til dem selv og i forhold til dem, de skal lede.
Forespørg: Mette Villemoes Ponty Den blinde vinkel - lederens største udfordring

Mette Villemoes Ponty foredrag: Hvordan skaber vi forandring? - Og hvorfor er det så svært?

Vi har i efterhånden mange år talt om forandringer, måske endda i en sådan grad, at medarbejderne er lidt trætte af at høre om det. Måske skulle vi kalde det at lede og skabe forandringer, 'at søge at få positiv indflydelse på hinanden' i stedet? Foredraget har tre hovedpointer; 1. Hvis du vil forandre, skal du selv forandres. 2. En model for at forstå hvad der skal til, for at få positiv indflydelse på andre og til at planlægge eventuelle nye forandringsprocesser, hvad enten det er indførelse af LEAN, nye arbejdstider, omstrukturering eller bare en ny slags kaffeordning på arbejdspladsen. Det er samme principper der gælder. 3. Introduktion til ideen om at der findes to grundlæggende tilgange; en hurtig/langsom og en langsom/hurtig.
Forespørg: Mette Villemoes Ponty Hvordan skaber vi forandring? - Og hvorfor er det så svært?

Mette Villemoes Ponty foredrag: Hvad er fundamentet i en inkluderende kultur uden bias og med plads til mangfoldighed?

Alt for mange organisatoriske bestræbelser på at tackle ligestilling, diversitet og inklusivitet fokuserer udelukkende på adfærd. Den marginaliserende og diskriminerende adfærd, du prøver at udrydde fra din organisation er adfærdsmæssige manifestationer af et dybere problem; indstilling. Hvis du foretager adfærdsændringer, der ikke ændrer indstilling, defineret som den grundlæggende måde, vi ser og betragter andre på, vil intet ændre sig på den lange bane. Mette Villemoes Ponty er ekspert i at hjælpe ledere og deres teams med at forstå og ændre den indstilling, der driver adfærden. Foredraget er en introduktion til metoden og inspiration til jeres videre arbejde med en sund kultur. Formålet er, at inspirere til at arbejde med at skabe en inkluderende arbejdsplads, der fremmer retfærdighed, fejrer og promoverer mangfoldighed og fremmer en ægte følelse af tilhørsforhold.
Forespørg: Mette Villemoes Ponty Hvad er fundamentet i en inkluderende kultur uden bias og med plads til mangfoldighed?

Mette Villemoes Ponty foredrag: Konfliktforebyggende kommunikation

Kender du det, at du kommer på arbejde, og din kollega siger ikke ’godmorgen’? Eller at du sidder på et møde, og nogen stiller spørgsmålstegn ved det, du siger? – Og kender du så det, at nogle dage tænker du ’pyt’ eller ’der er noget, om det du siger’, eller bemærker det slet ikke? Og andre dage tænker du noget i retning af; ’åh, hvor er hun sur’, ’de er altid efter mig’, ’man kan aldrig få lov at komme med nye ideer’? Foredraget giver et bud på et sprog og nogle diagrammer til at forstå, at vi selv er med til at skabe og fastholde de konflikter, vi møder på arbejdspladsen. Og at vi derfor også selv kan være med til at fjerne og forebygge dem, hvis vi tager ansvar alle sammen.
Forespørg: Mette Villemoes Ponty Konfliktforebyggende kommunikation

Mette Villemoes Ponty foredrag: Hvad koster konflikterne i din virksomhed?

Kay Pollak siger: ’Konflikter begynder, ikke med den første, men med den anden sætning’, og jeg mener, han har ret. I dette foredrag får I en model til at forstå konfliktens anatomi. Og ikke mindst en simpel måde at tale om, og bearbejde, konflikter på din egen arbejdsplads. Med sjove eksempler og mulighed for at I kommer med jeres egne, kan vi bruge modellen konkret og derefter beregne omkostningerne. Både de menneskelige, men også fejlbeslutningerne, sygemeldinger, udskiftning af medarbejdere, dårlig trivsel, silotænkning og så videre.
Forespørg: Mette Villemoes Ponty Hvad koster konflikterne i din virksomhed?

Mette Villemoes Ponty foredrag: Fra jeg- til vi-orienteret indstilling – En relationel LEAN-Proces

Grundlæggende kan vi møde verden på to måder; med en jeg-indstilling, hvor mit primære fokus er mig. Mig, mig, mig. Hvad vil JEG, hvad er MINE mål, hvem har JEG lyst til at samarbejde med, hvad har jeg på MIN liste i dag, hvornår skal JEG gå, så JEG kan hente børn, hvad er vigtigst på agendaen for MIT job osv. I modsætning er der en vi-orienteret indstilling, hvor fokus i langt højere grad handler om, hvad man kan bidrage med, til at virksomheden når i mål. Hvor man løfter blikket og opdager, at de andre omkring en, også har deres udfordringer og mål og definerer sit job i forhold til at ALLE når i mål.
Forespørg: Mette Villemoes Ponty Fra jeg- til vi-orienteret indstilling – En relationel LEAN-Proces

Kundeanmeldelser

5 ud af 5

1000 gange mange tak for sidst. Det var SPOT ON og vi havde nogle super gode dialoger efterfølgende i salen og i skoven. Du fik SÅ mange roser, både på indhold og måden du præsenterede på - så tænker at vi ikke er helt færdige med at se hinanden - FEDT!Jeg glæder mig meget til at læse din bog, virker helt klart inspirerende lige noget for mig :-)

Grundfos

Mette Villemoes Ponty

5 ud af 5

Der var stor enighed om, at du var fuld af energi, gode eksempler fra hverdagen, som var lette at forstå. Nye gode informationer om Outward mindset og kasserne. Den har bidt sig fast i de fleste og er kommenteret mest som noget, der virkelig kunne bruges og være med til at forstå os selv, og hvorfor vi og andre reagerer, som vi gør. Og så dagens guldkommentar fra en af mine sindige norske kolleger "Det var virkelig svært at falde i søvn". Det er nok det største kompliment, der kan gives. Alt i alt stor tilfredshed med dig, måden du er på og fortæller på og naturligvis indholdet.

Alu Rehab

Mette Villemoes Ponty

5 ud af 5

Mette er super dygtig, god formidler og gør fordelagtigt brug af anekdoter, fortællinger og humor. Ledergruppen var meget tilfredse med hendes oplæg. Derudover havde hun godt fysisk materiale med og to bøger, som ledergruppen var meget glade for.

AS3

Mette Villemoes Ponty

Bedømt 5.00/5 baseret på 3 kundeanmeldelser

Mette Villemoes Ponty

Foredrag om kulturforandringer, ledelse, samarbejde og konflikthåndtering

Mette har en fortid som salgs- og marketingchef i en engelsk og amerikansk virksomhed og fra flere reklamebureauer, blandt andet som strategisk direktør. Hun har boet og arbejdet i England og Dubai, været selvstændig siden 2003 og har en HD-A fra Aarhus, en MBA fra Durham University i England og en bestyrelsesuddannelse fra INSEAD. Mette er i dag direktør for Arbinger Instituttet i Skandinavien og sidder i en bestyrelse og et advisory board.

Det overordnede budskab i Mettes foredrag er, at vi ikke kun skal have fokus på vores adfærd, altså hvad vi gør, men i langt højere grad have fokus på, hvad vores indstilling er, eller Mindset som det ofte kaldes.

Mette Villemoes er forfatter til “Den blinde vinkel – lederens største udfordring” som handler om, hvordan I som leder, kan spotte jeres egen andel i problemerne, og ændre indstilling, så I kan løse dem.

Book Mette Villemoes til et medrivende foredrag, og bliv klogere på jer selv.

Send en uforpligtende forspørgsel på Mette Villemoes Ponty

Brug for hjælp?

Telefon: 35 12 12 99

E-mail: kontakt@forfatterforedrag.dk