Gå til primært indhold Gå til footeren

Et foredrag med Henrik Saxgren giver jer:

  • Indblik i konsekvenserne af global opvarmning for Grønlands fangerkultur
  • Personlige oplevelser fra livet på havisen og jagten på Arktis' vilde dyr
  • Inspiration fra en fotograf, der bruger sin kunst til at konfrontere frygt
Oplev Henrik Saxgren, en anerkendt fotograf og forfatter, i et inspirerende og fascinerende foredrag. Henrik deler sine unikke oplevelser og indsigter fra årtier med at dokumentere mennesker og kulturer i forskellige dele af verden. Hans fortællinger og billeder vil tage dig med på en uforglemmelig rejse gennem livets mangfoldighed, kulturer og menneskers historier.
Læs den fulde profil: Henrik Saxgren

Send en uforpligtende forspørgsel på Henrik Saxgren

Foredrag

Henrik Saxgren foredrag: ULTIMA THULE - de sidste fangere i Thule

Henrik Saxgren har siden 2014 tilbragt mere end seks måneder i det område af Nordvest-Grønland, som Knud Rasmussen kaldte Thule, hvor han arbejdede på sin bog ULTIMA THULE. Havisens forsvinden - som følge af den globale opvarmning - har ikke kun katastrofale konsekvenser for klodens klima. Det har også ødelæggende konsekvenser for den Thulekultur, der er hele Grønlands DNA. En fangerkultur, der er forfinet fra generation til generation siden de første paleoeskimoer bosatte sig i Arktis for mere end 5.000 år siden. Det er primært fangst af- og jagt på- de store havpattedyr, der har sikret befolkningens overlevelse, men med isens forsvinden forsvinder selve grundlaget for den fangerkultur. Både mennesker og dyr er truede af den globale opvarmning, og hver for sig kæmper de - med hver deres midler - for overlevelse. Henrik Saxgreen har levet med fangerne på havisen og deltaget i fangst og jagt på hvalros, narhval og isbjørn. Han vil fortælle om at arbejde i ÷35 grader celcius og om at tilbagelægge hundredevis af kilometer på hundeslæde for at nå frem til fangstpladserne. Han vil fortælle om storheden i mødet med en nådesløs natur og om sin beundring for fangernes kapacitet. Og så vil han vise sine enestående billeder.
Forespørg: Henrik Saxgren ULTIMA THULE - de sidste fangere i Thule

Henrik Saxgren foredrag: FACE IT - hvordan man konfronterer sig med sin frygt

Henrik Saxgren hævder, at han ikke er særlig modig, men har alligevel opsøgt krige og konflikter rundt omkring i verden. Han har levet blandt bander og prostituerede i Nicaraguas slum og været på isbjørnejagt i Thule. Hvordan finder han modet og kapaciteten til at møde disse udfordringer og er fotografiet i virkeligheden en form for terapi, som han bruger til at konfronterer sig med sin frygt. Hvordan kunne han i en alder af 60+ gennemføre de strabadserende slæderejser i Arktis Grønland og bo med fangerne på isen i ugevis? Saxgren fortæller om sin metode og viser billeder fra sine mest markante projekter. Det er et foredrag om at efterstræbe en zenagtig tilstand, hvor kun nuet eksisterer, så udfordringerne ikke hober sig op foran en og danner en uigennembrydelig mur.
Forespørg: Henrik Saxgren FACE IT - hvordan man konfronterer sig med sin frygt

Henrik Saxgren

Visioner i fokus: Henrik Saxgrens fotografiske rejse.

Henrik Saxgren var billedredaktør på månedsbladet Press fra 1985-1991 og udgav i 1990 bogen “Tid – om fotojournalistik.” Han er tilknyttet forlaget Gyldendal, hvor han har udgivet seks titler. Hans første bog, “P.O.V.,” blev udgivet i 1996 og senere udgivet af det amerikanske forlag APERTURE. I 2000 udgav han “Solomons House” om teenagepiger i Nicaragua efter revolutionen. Efter fire års arbejde udgav han i 2006 “Krig og kærlighed – om indvandringen i Norden,” en antropologisk skildring i tekst og billeder af 100 forskellige nationaliteter, der har bosat sig i de nordiske lande. I 2009 udgav han bogen “Unintended Sculptures” på det tyske forlag Hatje Cantz. I 2017 udgav han sit hidtil største værk, “ULTIMA THULE,” om fangerne i Thuleregionen i det nordvestlige Grønland.

Henrik Saxgren har haft museumsudstillinger i Danmark, herunder “HYBRiD” på Glyptoteket i København, men han har også en omfattende udstillingsaktivitet uden for Danmarks grænser. Han er repræsenteret af Hans Alf Gallery i København, og hans værker indgår i adskillige samlinger. I 2016 modtog han æresprisen fra danske fotografer.

Book Henrik Saxgren til et fascinerende foredrag om hans unikke oplevelser og erfaringer gennem sin karriere.

Send en uforpligtende forspørgsel på Henrik Saxgren

Brug for hjælp?

Telefon: 35 12 12 99

E-mail: kontakt@forfatterforedrag.dk