Gå til primært indhold Gå til footeren

Camilla Mehlsen

Ekspert i digital dannelse, medietendenser og fremtidens kompetencer

4.67 ud af 5

Topanmeldt!

Send en uforpligtende forspørgsel på Camilla Mehlsen

Eller ring

35 12 12 99

4 ud af 5

Forældrene var yderst tilfredse med Camillas foredrag, særligt at hun havde en mening om de forskellige aspekter af digital dannelse og kom med nogle gode råd. Også lærerne i både grundskolen og gymnasiet var glade for arrangementet, som blev ivrigt drøftet til frokosten næste dag. Flere gav udtryk for, at de havde lært noget nyt.

Rektor Anne Birgitte Klange

N. Zahles Gymnasieskole

Læs alle reviews

Et foredrag med Camilla Mehlsen giver jer:

  • Indsigt i opmærksomhedstyveriets konsekvenser og balancen mellem digital og real verden
  • Strategier til at skabe en trivselsfokuseret digital tilgang i en teknologisk integreret æra
  • Forståelse for like-kulturens påvirkning på identitet, selvværd og samfundsnormer
Camilla Mehlsen er medieekspert med speciale i digital adfærd og digitale kompetencer. Camilla er en erfaren og engageret oplægsholder og moderator, der med stor autoritet, tankevækkende eksempler og et nærværende blik for publikum giver publikum stof til eftertanke og omtanke.
Læs den fulde profil: Camilla Mehlsen

Send en uforpligtende forspørgsel på Camilla Mehlsen

Foredrag

Camilla Mehlsen foredrag : Opmærksomhedstyveriet – hvad gør vi nu?

Børn og unge vokser op i en tid med øget mistrivsel, svækket koncentrationsevne og faldende læsefærdigheder. Samtidig er digitale medier den faktor, der har forandret børn og unges liv allermest på kortest tid. Camilla Mehlsens budskab til sine egne teenagebørn og deres jævnaldrende er, at voksengenerationen har svigtet dem i en æra, hvor et grænseløst digitalt eksperiment udfolder sig i kampen om deres opmærksomhed. I foredraget "Opmærksomhedstyveriet" kaster Camilla Mehlsen lys over vores nære mediehistorie og rejser spørgsmål om, hvordan vi som forældre, fagpersoner eller ledere navigerer i en tid, hvor skærme er allestedsnærværende. Hvordan endte vi her, og hvad kan vi gøre nu? I foredraget kommer Camilla Mehlsen også ind på den komplekse sammenhæng mellem stigende mistrivsel og skærmbrug, og hvordan teknologigiganterne har gjort ikke bare børn og unge, men også forældrene og alle andre afhængige af deres produkter. Hun dykker ned i det digitale paradigme, hvor fællesskaber er blevet digitale, og frygten for at gå glip af noget driver os – det berygtede FOMO: Fear Of Missing Out. FOMO skaber imidlertid også mistrivsel og ensomhed, da det digitale fravær kan føre til følelsen af at være udenfor. Foredraget byder på viden om og værktøjer til, hvordan vi bevarer balancen i en tid, hvor teknologien er en integreret del af vores liv, og hvor det er ikke længere nok at tage skærmene væk. "Opmærksomhedstyveriet" inviterer til en guidet tur gennem den digitale labyrint og foreslår veje til en trivselsfokuseret tilgang til nutidens teknologiske virkelighed. Foredraget kan skræddersys til forældre, uddannelser, organisationer og politiske sammenhænge.
Forespørg: Camilla Mehlsen Opmærksomhedstyveriet – hvad gør vi nu?

Camilla Mehlsen foredrag : Sandhedsministeriet

Internettet er en potentielt demokratisk sfære, hvor alle kan få taletid. Men de sociale platforme har stor indflydelse på det enkelte menneskes digitale adfærd, ligesom de kan ekskludere alt fra vaccinemodstandere til den amerikanske præsident. Med analyser af fænomener som selfies, fake news og nudes viser Vincent F. Hendricks og Camilla Mehlsen i bogen, hvordan de sociale platforme administrerer tidens fakta, følelser og fortællinger og i praksis kan styre, hvad vi opfatter som sandt og falskt, rigtigt og forkert, grimt og smukt – online såvel som offline. Det er ikke for sent at skabe et mere demokratisk internet. Hendricks og Mehlsen kalder med Sandhedsministeriet på en nytænkning af techgiganternes rolle i den digitale infrastruktur. Dette foredrag baserer sig på bogen af samme titel.
Forespørg: Camilla Mehlsen Sandhedsministeriet

Camilla Mehlsen foredrag : Fremtidens kompetencer

Digitalisering er den absolut største fremdrift der ses i samfundet. De nye medier og medialiseringen har på rekordtid forandret vores måder at kommunikere, lære og leve på. “Robotterne kommer” er ikke uhåndgribelig fjern fremtid; de er her allerede. Nutidens folkeskoleelever kommer som voksne til at få jobtyper, som vi endnu ikke har set, og som slet ikke eksisterer i dag. Den Fjerde Industrielle Revolution er rammen for dette foredrag. Camilla giver en skarp analyse af fremtidens kompetencer og “det 21. århundredes kompetencer”, og hun kommer med sine bud på, hvad vi (og særligt vores børn og unge) skal lære i en digital tid.
Forespørg: Camilla Mehlsen Fremtidens kompetencer

Camilla Mehlsen foredrag : Influencere – de nye unge mediehuse

Med coronokrisen og samfundsbevægelser som Black Lives Matter og #metoo har influencere fået en ny rolle i medielandskabet. Influencere er ikke bare reklamesøjler, men i stigende grad mediehuse, der underholder, oplyser, inspirerer og påvirker deres målgrupper, særligt unge. I den digitale opmærksomhedsøkonomi er influencere vindere, fordi de kan konkurrere om brugernes opmærksomhed og annoncekroner. Hver dag når influencere ud til millioner af mennesker. I foredraget tager Camilla Mehlsen fat på influenceres magtfaktor og kommer med bud på, hvad vi kan lære af influencere. Med afsæt i unges digitale adfærd dykker hun ned i aktuelle medietendenser, der vil påvirke forbrugerne fremover.
Forespørg: Camilla Mehlsen Influencere – de nye unge mediehuse

Camilla Mehlsen foredrag : Hvordan bliver vi digitalt dannede?

Der findes mange ubehagelige fænomener i den digitale sfære. Hate speech, shitstorme, fake news, hævnporno, informationsoverload og digital afhængighed er for mange hverdag. I dag er ’Digital dannelse’ et kendt begreb – men der er bestemt ikke en fælles mening om, hvad det vil sige at være digitalt dannet. Camila Mehlsen vil i dette foredrag komme med sit bud på, hvad 'digitalt dannet' indebærer. Der er sket en eksplosion af smartphones og sociale medier, og det har medført, at det digitale liv møder flere og flere udfordringer. Vi ved det alle sammen, og vi diskuterer det i flæng, men hvordan når vi næste step af digital dannelse? Dette spørgsmål forsøger Camilia Mehlsen at svare på i foredraget. Camila Mehlsen og Vincent F. Hendricks diagnosticerer i bogen "Hvordan bliver vi digitalt dannede?" den digitale tids børnesygdomme og undersøger, hvordan vi kan undgå at børnesygdommene bliver kroniske lidelser med digital dannelse.
Forespørg: Camilla Mehlsen Hvordan bliver vi digitalt dannede?

Camilla Mehlsen foredrag : Teknologiens Testpiloter

De digitale indfødte er betegnelsen for den generation af børn og unge, som er vokset op med de digitale medier som en naturlig del af deres hverdag og ikke mindst i deres sociale liv. Men bare fordi man er født ind i et højt digitaliseret samfund, er det så ensbetydende med at man forstår, hvordan man begår sig fornuftigt i det? Det er det ikke ifølge Camilla Mehlsen og i dette foredrag fremlægger hun sine pointer underholdende og kløgtigt på hvorfor. Under foredraget kommer Camille Mehlsen også omkring, hvordan man så bedst muligt kan forberede sine børn og unge til den digitale fremtid. Herunder hvordan man, kan inddrage de digitale medier i undervisningen og generelt hjælpe de unge med at blive mere bevidste om deres brug af medier. Camilla Mehlsen kommer også forbi temaer som social og etisk bevidsthed.
Forespørg: Camilla Mehlsen Teknologiens Testpiloter

Camilla Mehlsen foredrag : Digital Dannelse

Camilla Mehlsen holder foredrag om digital dannelse, børns og unges digitale mediekultur, medietendenser, fremtidens kompetencer og uddannelse i en digital tid. Camilla holder desuden kurser og workshops og er en garvet moderator for konferencer og debatter om især medier og uddannelse.
Forespørg: Camilla Mehlsen Digital Dannelse

Camilla Mehlsen foredrag : Identitet og like-kultur

Et "like" på sociale medier som Facebook eller Instagram er i dag den mest udbredte gestus mellem mennesker. Men hvad betyder like-kulturen for os som mennesker? Hvilken effekt har det på identitetsdannelse, kropsidealer, spejling, normer og meningsdannelse? Hvordan påvirker likes, sammenligning og selvfremstilling trivsel og selvværd? Hvilken betydning har det for relationer, at en stadig større del af vores kommunikation er ansigtsløs og erstattet med skærme og tastatur? Med udgangspunkt i tankevækkende eksempler og samfundstendenser giver Camilla sit publikum en indsigt i, hvordan like-kulturen og den redigerede virkeligheds mekanismer påvirker såvel det enkelte individ som fællesskabets og samfundets normer.
Forespørg: Camilla Mehlsen Identitet og like-kultur

Kundeanmeldelser

4 ud af 5

Forældrene var yderst tilfredse med Camillas foredrag, særligt at hun havde en mening om de forskellige aspekter af digital dannelse og kom med nogle gode råd. Også lærerne i både grundskolen og gymnasiet var glade for arrangementet, som blev ivrigt drøftet til frokosten næste dag. Flere gav udtryk for, at de havde lært noget nyt.

N. Zahles Gymnasieskole

Camilla Mehlsen

5 ud af 5

Camilla var utrolig dygtig til at formidle og vi oplevede alle sammen at foredraget gav os stor værdi og viden til at arbejde videre med det i praksis

Fritidscenter Christianshavn og Indre by

Camilla Mehlsen

5 ud af 5

Camilla var god, velforberedt og havde noget på hjertet.

Villum Fonden

Camilla Mehlsen

Bedømt 4.67/5 baseret på 3 kundeanmeldelser

Camilla Mehlsen

Digital dannelse: Navigér i fremtidens medielandskab.

Camilla Mehlsen har gennem flere år beskæftiget sig med digital kommunikation og læring, især med fokus på børn og unge. Hun er en hyppig medvirkende i aviser, radio og tv, hvor hun deler sine indsigter om digitale vaner og medietendenser. Som skribent og kommentator spiller hun en vigtig rolle i debatten om, hvordan teknologi påvirker vores nutid og fremtid. Camilla er også aktivt medlem af DJØF’s TechDK Kommission, der arbejder på at finde løsninger til regulering af både eksisterende og kommende teknologier for at skabe en balance i samfundet.

Camilla er forfatter til adskillige bøger om digitalisering og kompetenceudvikling, herunder “Sandhedsministeriet” (sammen med Vincent F. Hendricks), “Homo futura – 7 kompetencer til en bedre fremtid”, “Hvordan bliver vi digitalt dannede?” og “Teknologiens testpiloter”. Hun fungerer også som redaktør for undervisningsbogen “LIKE” i samarbejde med Vincent F. Hendricks.

Med erfaring som journalistisk lektor, kommunikationschef, strategisk rådgiver, journalist og blogger har Camilla også dybdegående viden om influenceres voksende betydning i medielandskabet, som hun har undersøgt og dokumenteret i sin rapport “Influencere – de nye unge mediehuse.”

Book Camilla Mehlsen til et oplysende foredrag om den digitale verden, like-kultur og få indsigter, der kan forme jeres forståelse af teknologiens indflydelse på samfundet.

Send en uforpligtende forspørgsel på Camilla Mehlsen

Brug for hjælp?

Telefon: 35 12 12 99

E-mail: kontakt@forfatterforedrag.dk