Sociologen Aydin Soei er en Danmarks mest vidende foredragsholdere, når det kommer til medborgerskab, radikalisering, bandefællesskaber, integration og antiskolekultur.
Han har gennem halvandet årti beskæftiget sig med kriminalitetstruede og udsatte unge og deres familier og forfattet fem bøger.
I forbindelse med en femstjernet anmeldelse af bogen “Omar – og de andre“ karakteriserede dagbladet Politiken Aydin Soei som en “usædvanlig solosociolog, som
uden forskningsinstitut står frem med kvalificerede analyser af et af vort samfunds mest komplekse problemer.”
Aydin Soei har bl.a. modtaget Finn Nørgaard Foreningens Ildsjælepris, blevet kåret til Årets Københavner og fået Martin Andersen Nexøs pris for sit samlede forfatterskab.
I anledning af Martin Andersen Nexøs 150 års fødselsdag i 2019 modtog han såledesNexø Prisen med ordene: “Aydin Soei er med sine sociologiske studier en flittig og
personlig stemme i integrationsdebatten, og hans insisterende saglighed og humanisme tænder ofte et fornuftens lys i den symbolladede og populistiske danske indvandrerdebat. Aydin Soei får prisen for; “Skyld – historien bag mordet på Antonio Curra, ”Vrede unge mænd”, ”Forsoning”, hvor han fortæller og fortolker sin egen integrationshistorie og for ”Omar – og de andre”, hvor han undersøger radikaliseringens sociologi.”
Sidenhen har han også afsøgt forældreskabets væsen i bogen “Fædre”, hvori han tegner et portræt af den nye generation af fædre med etnisk minoritetsbaggrund, som for alvor er rundet af Danmark.
Ved siden af forfattergerningen har Aydin Soei udarbejdet “Tingbjergundersøgelsen”, “Nordvestundersøgelsen” samt “Københavnsprojektet – forestillinger og virkelighed om skoletrivsel”, der er den hidtil største undersøgelse af unge i udsatte områder herhjemme. Han arbejder i øjeblikket på en fængselsbog om arv og miljø, der bærer arbejdstitlen “Eksil og forvaring”.
Book Aydin Soei til et spændende foredrag og gør jeres organisation klogere på medborgerskab, bandefællesskaber, antiskolekultur og udsatte områder.