Gå til primært indhold Gå til footeren

Et foredrag med Aske Juul Lassen giver jer:

  • Strategier og indsigt i at navigere livets tredje akt med formål og tilfredshed
  • Overvejelser omkring seniorarbejdslivets muligheder, udfordringer og tilpasning
  • Perspektiver på aldersdiskrimination og potentialet i at omfavne alderens diversitet
Aske Juul Lassens oplysende foredrag tager udgangspunkt i forskning om alder og aldrings betydning. Aske er en ivrig debattør og en af landets førende eksperter inden for alder og aldring. Han har udgivet en lang række artikler om pensionsovergange, seniorarbejdsliv, aldersdiskrimination og alderens betydning for vores måder at forstå hinanden på, og han står bag Sundhedsstyrelsens råd om pensionsovergangen.
Læs den fulde profil: Aske Juul Lassen

Send en uforpligtende forspørgsel på Aske Juul Lassen

Foredrag

Aske Juul Lassen Foredrag: Pensionens 10 bud

Pensionsovergangen er en af livets store overgange, men vi har ikke som samfund formået at tage den alvorligt nok. Din bank og pensionskasse kan rådgive dig om jura og pension, men hvad med alt det, som skal fylde i livet herfra? Når I går på pension, ændrer din identitet, retning og mening sig, og samtidig skal I til at vænne jer til, at I ikke behøver at være nyttig hele tiden. Det er skønt, men kan også føles flygtigt og vægtløst. I dette foredrag kommer vi omkring de 10 vigtigste ting, man som pensionist skal forholde sig til i forbindelse med pensionsovergangen. Foredraget er baseret på bogen ’Livets tredje akt’, og budene er en kondensering af min egen og andres forskning på området. I let omskrevet form er budene også blevet til Sundhedsstyrelsens råd til overgangen.
Forespørg : Aske Juul Lassen Pensionens 10 bud

Aske Juul Lassen Foredrag: Seniorarbejdslivet

Ca. 80% af danske pensionister kunne være fortsat med at arbejde, hvis de havde lyst. Der kan være masser af gode grunde til at gå på pension, men for mange mennesker, er der også masser af gode grunde til at blive. I dette foredrag zoomer jeg ind på de mange forskellige veje, som flere og flere mennesker begynder at tage i den sidste del af arbejdslivet. Mange har gradvise pensionsovergange, hvor de går ned i tid løbende, andre starter firmaer eller skifter karrierespor. I alle tilfælde gælder det, at forskningen viser, at der er gode grunde til at overveje sine prioriteringer, og måske tage en ny vej sidst i arbejdslivet. Foredraget kommer desuden ind på gode råd til seniorsamtaler og belyser aldersdiskrimination, kompetenceudvikling og seniorers mindreværdskomplekser på arbejdsmarkedet.
Forespørg : Aske Juul Lassen Seniorarbejdslivet

Aske Juul Lassen Foredrag: Seniorsamtaler

Seniorsamtalen er svær for både leder og medarbejder, men der er samtidig en del der tyder på, at den kan være et godt redskab til et godt seniorarbejdsliv og til at holde længere på den ældre medarbejder. En del seniorer føler sig stødt over at blive indkaldt, og opfatter det som et signal til pension. Samtidig kan det være svært at bede om seniordage og lignende, hvis der er lang tid til pensionen, for hvordan stiller man sig så i hierarkiet på arbejdspladsen? Lederen er samtidig bange for at sende det forkerte signal til vellidte medarbejdere. I dette foredrag går jeg tæt på nogle af de udfordringer, som vi er stødt på i flere forskningsprojekter, og fokuserer på seniorsamtalen som et udviklingsredskab. Foredraget kan henvendes til både ledere og medarbejdere og suppleres med guidelines og tiltag på området.
Forespørg : Aske Juul Lassen Seniorsamtaler

Aske Juul Lassen Foredrag: De nye gamle

Vores forestillinger om, hvor vi er henne i livet, når vi har rundet 50, 60, 70 eller 80 er utidssvarende. De nye gamle springer rammerne for alderdommen, og går nye veje i deres søgen efter fortsat udvikling, interesser, arbejde, lidenskab og oplevelser. Det er en fortælling om at frigøre sig fra alderens snærende bånd, men det kan også blive et pres for konstant udvikling, selvom man egentlig blot ville slappe lidt af. Med udgangspunkt i den seneste forskning om den nye generation af ældre mennesker, viser foredraget, at et spirende opgør med alderens normer er i gang , og at man ikke behøver at lade sig styre af sin fødselsattest.
Forespørg : Aske Juul Lassen De nye gamle

Aske Juul Lassen Foredrag: Alderisme

Fordomme om alder er udbredt og fører i mange tilfælde til en usynlig diskrimination, hvor vi i alle aldersgrupper kommer til at se ned på de ældre – og de ældre gør det i høj grad også selv. Ligesom racisme og sexisme baserer alderisme sig på nogle fejlagtige forestillinger. Vi har misforstået alderens betydning for vores evner, sundhed og formåen, og der er et stort potentiale for den enkelte og for samfundet i et opgør med alderismen. I dette foredrag belyser jeg de mange fordomme om alder, hvorfor de ikke holder, og hvilke konsekvenser alderisme har for os alle.
Forespørg : Aske Juul Lassen Alderisme

Aske Juul Lassen

Aldring gennem et kulturelt prisme med Aske Juul Lassen.

Aske Juul Lassen er en dygtig lektor inden for etnologi med ekspertise i aldring og alderens påvirkning af vores sociale interaktioner og kategorisering af hinanden. Han fokuserer især på emner som seniorarbejdsliv, pensionsovergange, livslang læring og alderisme.

Som en anerkendt forsker i feltet har Aske Juul Lassen gennemført en ph.d. om aktiv aldring ved Center for Sund Aldring på Københavns Universitet. Han er også aktivt involveret i opbygningen af Copenhagen Centre for Health Research in the Humanities (CoRe) på etnologi på SAXO-Instituttet.

Et af hans primære forskningsområder er pension og de komplekse overgange, som mennesker gennemgår i denne livsfase. Han har desuden projekter i gang om kompetenceudvikling for personer over 55 år og mental sundhed sent i arbejdslivet.

Book Aske Juul Lassen til et spændende og oplysende foredrag, der vil give jer indsigt i alderisme, de 10 bud for pension og betydningen af seniorsamtaler.

 

Send en uforpligtende forspørgsel på Aske Juul Lassen

Brug for hjælp?

Telefon: 35 12 12 99

E-mail: kontakt@forfatterforedrag.dk