Gå til primært indhold Gå til footeren

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

En af Danmarks mest velskrivende forfattere

5.00 ud af 5

Topanmeldt!
Foto: Sara Galbiati, Gyldendal Medie

Send en uforpligtende forspørgsel på Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Eller ring

35 12 12 99

5 ud af 5

Anne Lise Marstrand-Jørgensen er en meget levende og spændende fortæller. Hun gav publikum en stor indsigt i det grundige forarbejde, der ligger i hendes bøger og i alle de tanker, hun gør sig, når hun skriver sine historiske romaner. Vi har fået mange meget positive og begejstrede tilbagemeldinger fra publikum.

Lisbeth Larsen

Syddjurs Bibliotek

Læs alle reviews

Et foredrag med Anne Lise Marstrand-Jørgensen giver jer:

  • Unik indsigt i en lang række af Anne lises romaner
  • En dybdegående analyse af personlige valg og deres indflydelse på historiefortælling.
  • Perspektiver på at omdanne personlige udfordringer til styrker og selvstændighed.
Anne Lise Marstrand-Jørgensen er en af Danmarks mest velskrivende forfattere. Få indblik i Annes kreative sind, når hun holder spændende og oplysende foredrag. Anne har modtaget adskillige legater og priser, herunder Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Hun har vundet Politikens Litteraturpris 2017 og Danmarks Radios Romanpris 2021 for sin strålende fortælling om Dronning Margrethe den første.
Læs den fulde profil: Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Send en uforpligtende forspørgsel på Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Foredrag

Anne Lise Marstrand-Jørgensen: Foredrag om romanen Ræveår

I dette foredrag fortæller den prisbelønnede forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen om tilblivelsen af romanen "Ræveår".
Læsø 1780. Mellem hede og klitter, på den yderste del af øen, lever en gruppe kvinder. De ejer husene, de kører hestevogne, passer dyrene, børnene og dyrker den sandede jord. Deres mænd og sønner er til søs og kommer sjældent hjem.

Nær den yderste klit graver hunræven hule og holder øje med kvinderne. Måske ved ræven mere om dem, end de selv gør. Nogen giver den gaver, andre stjæler den fra. Måske er det rigtigt, når én mener, der er hekserier på spil, en anden at det er klogest at holde sig for sig selv. For hvem har født det barn, der findes død på heden? Hvorfor var enken fra fårehuset taget alene ud i en jolle? Og hvad stiller man op med 600 strandede sømænd? Hvilke hemmeligheder kan man leve med, hvilke dør man af?

Signe, Frida, Nielsine, Kirsten, Abelone, Margrete, Dortea og Johanne knyttes sammen af et arbejdsfællesskab, hvor pligt tæller mere end sympatier. Hvor jorden og havet altid har det sidste ord og livet følger årstidernes skiften.

Det er en afsondret og arbejdsom tilværelse fuld af tab og håb. Og selvom de bestemmer mest derhjemme, er det let at komme galt afsted i en verden med love, der regulerer kroppen og giver hårde straffe til den, der får barn udenfor ægteskab.

”Ræveår” er en kollektivroman om kvinder, der får det lille øsamfund til at fungere. Om et stilfærdigt, men dramatisk liv, hvor man kun kan overleve ved at holde sammen.

Forespørg: Anne Lise Marstrand-Jørgensen Foredrag om romanen Ræveår

Anne Lise Marstrand-Jørgensen foredrag: Tove Ditlevsen i billeder

I "Tove Ditlevsen i billeder" udfolder Anne Lise Marstrand-Jørgensen gennem en række fotografier Tove Ditlevsens liv. Forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen har samlet mere end 100 fotografier fra forskellige perioder i Tove Ditlevsens liv. Heraf mange der aldrig tidligere har været offentliggjort. Gennem disse glimt får vi et nuanceret og indgående indblik i en af landets største forfattere og hendes liv. Fra hendes barndom på Vesterbro til hendes ægteskaber, hendes børn og det prisvindende forfatterskab. Men vi får også indblik i Tove Ditlevsens dybe mørke, som blev ledsaget af et alkohol og narkomisbrug, psykiatriske indlæggelser og til sidst hendes selvmord i 1976. Hør med når Anne Lise Marstrand-Jørgensen gør os klogere på en af vores helt store forfattere.
Forespørg: Anne Lise Marstrand-Jørgensen Tove Ditlevsen i billeder

Anne Lise Marstrand-Jørgensen foredrag: Sange om stilhed og hjem

Få måneder før Anden Verdenskrigs afslutning tvinges et barn alene på flugt. En menneskeflok, der især består af kvinder og børn, vandrer gennem et snedækket Østpreussen i håb om at finde sikkerhed. Sammen med Fruen, et par småbørn og Renate, der påstår hun er voksen, men ligner en pige, kommer barnet ombord på et skib. De tror, de skal til Kiel, men ender i København. Dér oplever de på første hånd, hvordan Danmark tager sig af tyske flygtninge, i en tid fuld af bødler og ofre, af vrede og sorg, af venner og fjender. Selv drømmer barnet kun om ét; at blive genforenet med sin familie. I en flygtningelejr i København melder en ung, mand med jødiske rødder sig til at lave et kor for de internerede flygtninge. Hvorfor han gør det, forstår han knap nok selv. Danmark modtog ufrivilligt næsten 250.000 tyske flygtninge i begyndelsen af 1945. Efter befrielsen blev de samlet i lejre og afsondret fra resten af samfundet. Der kom til at gå flere år, før de sidste kunne sendes hjem. Men hvad stiller man op, når dem, der før var ens fjender, bliver ens ansvar? Hvordan forholder man sig til sin længsel efter at komme hjem, når hjemstavnen ikke længere findes? Og hvor langt strækker medmenneskeligheden sig i en verden med krig og frygt? Sange om stilhed og hjem er en grum og håbefuld fortælling om at bære andres liv i sine hænder. Dette foredrag baserer sig på romanen af samme titel.
Forespørg: Anne Lise Marstrand-Jørgensen Sange om stilhed og hjem

Anne Lise Marstrand-Jørgensen fordrag: Dronning Margrethe den første.

Anne Lise Marstrand-Jørgensens "Margrete I" er et psykologisk drama om en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder. Allerede som tiårig bliver Margrete gift med Norges konge og sendt hjemmefra. Hun er Valdemar Atterdags yngste datter, født i 1353, og hendes opgave i Norge er enkel: Hun skal føde en arving til den norske trone og knytte Danmark og Norge tættere sammen. Da Valdemar dør uden at efterlade sig en søn, er der ingen indlysende tronfølger. På trods af interne stridigheder og truslen om krig udefra lykkes det Margrete at få valgt sin femårige søn til konge af Danmark. Hun regerer på hans vegne og har allerede tidligt en tydelig drøm om fremtiden: Norden skal samles til ét rige – og hun skal stå i spidsen. Historien om Margrete I rækker ud over hendes samtid. Hør med, når Anne Lise Martstrand-Jørgensen fortæller om romanen og Margrete I.
Forespørg: Anne Lise Marstrand-Jørgensen Dronning Margrethe den første.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen foredrag : Dronningen af Saba og Kong Salomon

Foredraget er baseret på Anne Lise Marstrand-Jørgensens roman "Dronningen af Saba og Kong Salomon" fra 2015. En levende og vedkommende fortælling i Anne Lises egen version af en 3000 år gammel historie om kærlighed, strid, alliancer, tro, ritualer og magt mellem Makeda og Salomon, som er en skildring af to af Bibelens legendariske skikkelser.
Forespørg: Anne Lise Marstrand-Jørgensen Dronningen af Saba og Kong Salomon

Anne Lise Marstrand-Jørgensen foredrag : Hvis sandheden skal frem

Romanen "Hvis sandheden skal frem" er en selvstændig fortsættelse af "Hvad man ikke ved" – Anne Lise Marstrand-Jørgensens storslåede familiekrønike om dannelse og frigørelse. Børnene i familien Horn bliver voksne i efterdønningerne fra ungdomsoprøret. I mulighedernes og konsekvensernes tid tager Marie-Louise, Martin og Flora livtag med deres idealer, seksualitet og forestillinger om kærlighed. "Hvis sandheden skal frem" er en roman om løgn og sandhed, familiens sammenhold og smerte, forholdet mellem mænd og kvinder, børn og forældre gennem generationer, frihedsdrømme og længslen efter at høre til. Foredraget af samme titel tager udgangspunkt i romanen og Anne Lise Marstrand-Jørgensens forfatterskab.
Forespørg: Anne Lise Marstrand-Jørgensen Hvis sandheden skal frem

Anne Lise Marstrand-Jørgensen foredrag : Hvad man ikke ved

Et foredrag på baggrund af Anne Lise Marstrand-Jørgensens anmelderroste roman: ”Hvad man ikke ved”. Handlingen foregår i 1960’erne og 70’erne, og er fortællingen om en familie i opløsning i forældrenes forsøg på at følge med ungdomsoprørets kærligheds- og frihedsidealer - ikke mindst den seksuelle frigørelse. Fortællingen om forholdet mellem mænd og kvinder samt seksualitet og frigørelse gennem generationer. Et spændende foredrag med oplæsning, historier og debat.
Forespørg: Anne Lise Marstrand-Jørgensen Hvad man ikke ved

Anne Lise Marstrand-Jørgensen foredrag : Valg for livet

Et foredrag med udgangspunkt forfatterens eget liv og romanpersoner. De valg vi træffer eller undlader at træffe bliver naturligvis afgørende for vores liv. Men endnu vigtigere er de historier vi fortæller os selv og andre om vores livsvalg. Hvordan kan det smertefulde vendes til noget livsbekræftende? Hvordan bryder man med andres forventninger og skaber et liv, man selv kan stå inde for? Disse og mange andre emner tages op i foredrag med debat. Foredraget kan tilpasses efter behov.
Forespørg: Anne Lise Marstrand-Jørgensen Valg for livet

Anne Lise Marstrand-Jørgensen foredrag : Skriv bedre

Hvordan bliver man bedre til at skrive? Og hvordan kommer man overhovedet i gang? Et foredrag som kan tilpasses forskellige målgrupper: De som allerede skriver skønlitteratur, og som gerne vil blive endnu bedre. De som er nødt til at kunne skrive i forbindelse med deres job, men som ikke altid finder det lige let. Der laves øvelser og gives generelle værktøjer til at komme i gang og udvikle sit sprog – skriftligt såvel som mundtligt. Kan efter aftale også afholdes som temadag for virksomheder.
Forespørg: Anne Lise Marstrand-Jørgensen Skriv bedre

Anne Lise Marstrand-Jørgensen foredrag : Kreativitet

Med udgangspunkt i eget forfatterskab holdes foredrag eller workshop om kreativitet. Hvordan får man adgang til egen kreativitet og skaberglæde? Er der genveje og faldgruber? Foredraget kan være udgangspunkt for debat og involverende øvelser.
Forespørg: Anne Lise Marstrand-Jørgensen Kreativitet

Kundeanmeldelser

5 ud af 5

Anne Lise Marstrand-Jørgensen er en meget levende og spændende fortæller. Hun gav publikum en stor indsigt i det grundige forarbejde, der ligger i hendes bøger og i alle de tanker, hun gør sig, når hun skriver sine historiske romaner. Vi har fået mange meget positive og begejstrede tilbagemeldinger fra publikum.

Syddjurs Bibliotek

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

5 ud af 5

På alle måder rigtig godt. Meget engageret og vidende.

Emmaus - galleri og kursuscenter

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Bedømt 5.00/5 baseret på 2 kundeanmeldelser
Foto: Sara Galbiati, Gyldendal Medie

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Bag ordene: En forfatters skabende univers.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen, cand.mag. i litteraturvidenskab, er i dag skønlitterær forfatter og freelanceanmelder ved forskellige dagblade. Hun debuterede i 1998 med en digtsamling på Borgens Forlag og har senere udgivet flere digtsamlinger og romaner, herunder “Hvis sandheden skal frem” og “Hvad man ikke ved”.

Hun er også forfatter til det populære tobindsværk “Hildegard (1 og 2)” om den tyske nonne, læge og komponist samt “Margrethe den 1.”. Anne Lise er en alsidig forfatter med en imponerende litterær karriere.

Book Anne Lise Marstrand-Jørgensen til et oplysende foredrag, der vil gøre jer klogere på forfatterskab og kreativitet.

Send en uforpligtende forspørgsel på Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Brug for hjælp?

Telefon: 35 12 12 99

E-mail: kontakt@forfatterforedrag.dk